foredrag

Simi Jan er korrespondent for TV2 Nyhederne i Mellemøsten og har i en årrække boet i Pakistan og Afghanistan. De fleste danskere vil nok kende hende fra tv-skærmen.


Hendes personlighed og engagement smitter af på hendes foredrag, og hun modtager derfor altid meget flotte evalueringer og tilbagemeldinger. Derudover er Simi Jan en eftertragtet og rutineret ordstyrer, der på professionel vis skaber en rød tråd i jeres arrangement eller debat.

Et Simi Jan-foredrag giver dig:

 • Et spændende og medrivende indblik i livet og arbejdet som korrespondent og om at rapportere fra verdens brændpunkter.
 • Autentiske og tankevækkende oplæg om at turde forfølge sine drømme fra en af Danmarks mest populære foredragsholdere.
 • Mulighed for at skræddersy foredraget, så det passer til netop dit arrangement.

foredrag

da Taliban tog magten - en barsk beretning fra frontlinjen

Den dag Taliban indtog Kabul, tonede Simi Jan frem på de danske tv-skærme, direkte fra Kabul, for at berette om verdenshistorien. Hun var samme dag landet i Kabul med det sidste fly, inden alle kommercielle fly blev indstillet. For da alle begyndte at flygte, pakkede hun sine ting og tog af sted.

 • De kommende dage var hun som en af få internationale journalister - og den eneste danske - helt tæt på de kaotiske evakueringsscener ved lufthavnen, hvor tusindvis af desperate kvinder, mænd og børn forsøgte at flygte. Hun mødte traumatiserede børn, der var blevet væk fra deres forældre. Kvinder, der frygtede for deres liv og mænd i gråd.
 • Simi Jan blev senere selv evakueret i et amerikansk transportfly sammen med flere hundrede afghanere. Blot et døgn inden et stort selvmordsangreb dræbte mindst 182 mennesker heriblandt 13 amerikanske marinesoldater, netop der, hvor hun havde befundet sig hver dag.
 • Simi Jans oplevelser i Kabul har udmundet i bogen Kære Kabul, såvel som i dette foredrag, hvor du kan høre Simis barske og personlige beretning fra frontlinjen.

foredrag

Spring ud i livet

Et foredrag om at tage ejerskab over sit liv og styre efter at udleve sine drømme.

 • I dette foredrag fortæller Simi Jan, hvordan hun tog ejerskab over sit eget liv og udlevede sine drømme. Budskabet er, at vi alle kan, hvis vi virkelig vil. Det var ikke nemt at blive korrespondent, og selvom Simi Jan ikke fik noget foræret, så gav hun aldrig op.
 • Da Simi Jan lige var blevet journalist stod arbejdsgiverne langt fra i kø, og da hun endelig fik sig et job, sagde hun hurtigt selv farvel til fast indtjening, feriepenge og pensionsopsparing for at rejse ud i verden og rapportere. Mange var forundrede og mente ikke, at det var en god ide. Men Simi Jan var stædig. Hun solgte lejligheden med alle sine møbler i og flyttede til Pakistan og senere Afghanistan. Det var et sats – og et eventyr. Det var sjovt, men også grænseoverskridende og til tider hårdt. Men mest af alt lærerigt og givende.
 • Oplev et morsomt og tankevækkende foredrag om en humørfyldt kvinde, der tog en chance, også selvom den var usikker. Simi Jan motiverer sine tilhørere til det samme med et glimt i øjet og et kærligt spark.

foredrag

På job i verdens brændpunkter 

Foredraget byder på et enestående indblik i livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden.

 • Simi Jan giver i dette foredrag et helt enestående indblik i  livet som korrespondent i nogle af de farligste områder i verden. Hør de historier, som ikke bliver vist på tv.
 • Simi Jan tager afsæt i sine egne beretninger og fortæller, hvordan det er at rapportere fra verdens brændpunkter.
 • Der er lagt op til et medrivende foredrag fortalt med liv og sjæl af en kvinde, som brænder for sit arbejde.

foredrag

iran indefra

Et foredrag om Iran indefra - som med garanti vil udfordre dine forventninger og
fordomme.

 • Simi Jan tager dig med bag overskrifterne – til et Iran, der er kontrastfuldt, overraskende og gæstfrit. For bag de negative nyhedsoverskrifter som atomaftale, fundamentalister og en konflikt med USA, er der et kontrastfuldt land, hvor nogle råber ”død over USA”, mens andre elsker USA. Dine fordomme vil blive udfordret
 • Simi Jan har rapporteret fra Iran adskillige gange siden 2006 og har gennem årene mødt helt almindelige iranere. I Januar 2020 var hun den eneste skandinaviske journalist i Iran for at dække krisen mellem USA og Iran efter en iransk general blev dræbt af amerikanerne – og hun var også på ulykkesstedet efter flystyrtet, der dræbte 176 mennesker.

foredrag

ordstyrer og debattør

Simi Jan kan også fungere som skarp og erfaren ordstyrer.

 • Simi Jan er en eftertragtet foredragsholder og rutineret som ordstyrer, hvor hun med stor entusiasme, journalistisk skarphed og et glimt i øjet formår at holde fast i sit publikum og den røde tråd. Hun har blandt andet styret debatter og møder for Røde Kors, Radikale Venstre, Frederiksberg Kommune, Velkomstfesten, Dannerhuset osv.
 • Grundet sin karrierebaggrund og mange år som korrespondent er Simi Jan specielt velegnet til debatter, der omhandler politik, integration, flygtningekrise, indvandring, medier mv., ligesom Simi Jans internationale erfaring og flydende engelsk gør hende til et oplagt valg til internationale arrangementer.

foredrag

skræddersyet foredrag

Kontakt Simi Jan for at drøfte et skræddersyet foredrag til netop dit arrangement. 

 • Hvordan nyheder bliver til – kom med bag skærmen og ind på redaktionen.
 • Kvinder i Mellemøsten – med tråde til Danmark og æresrelaterede udfordringer.
 • Kulturforståelse eller misforståelse. Oplagt til firmaer, der arbejder flerkulturelt.
 • Sikkerhed og do’s and dont’s, når medarbejdere for eksempel skal udstationeres i Mellemøsten.

referencer

Birthe Petersen

AOF Silkeborg

Hvor er det skønt med en foredragsholder, der har lys i øjnene og smil i stemmen - selv om emnet ikke nødvendigvis altid var i den 'lette genre'. Humoristisk formidling med en skøn selvironi. Dejligt levende foredrag og dejlig kvinde, der brænder for sit job.

Irene Andersen

Rigshospitalet

Simi Jan er et festfyrværkeri af hard core information, små og store historier vævet sammen på den mest tryllebindende måde. Et foredrag med Simi Jan er 2 åndeløse timer på det yderste af stolekanten for ikke at gå glip af et eneste sekund.

Hanne Pedersen

Familie og Samfund, Kalundborg

Simi Jan er en meget veltalende, medrivende og "levende" foredragsholder. Man fornemmer hun brænder for det hun formidler. Tilhørerne var fra 18 til knapt 90 år, og hun formåede at fange alles opmærksmhed. Rigtigt flot. Meget nem at snakke med.

Foredrag: efter behov

Kontakt Simi Jan for at drøfte et skræddersyet foredrag til netop dit arrangement.

kontakt simi jan

Her kan du booke Simi Jan, som er korrespondent for TV2 Nyhederne i Mellemøsten og som i en årrække har boet i Pakistan og Afghanistan. De fleste danskere vil nok kende hende fra tv-skærmen.


Hvis du har spørgsmål til Simi Jan eller ønsker at booke hendes foredrag, så er du velkommen til at udfylde kontaktformularen. Du får svar hurtigst muligt.