Kære Kabul

Øjenvidne til et historisk øjeblik.

I de dramatiske dage i august 2021, da Taleban nærmer sig Kabul, og reportere og indbyggere flygter ud af landet, vælger TV2-korrespondent Simi Jan at rejse den modsatte vej. Tilbage til landet med den grænseløse gæstfrihed, som hun elsker, og som hun har dækket gennem de seneste 12 år. Nu falder det i Talebans hænder og pludselig er hendes venner og bekendte på flugt og har fået endevendt deres liv.

Hun vil fortælle historien om en befolkning, der er kommet i klemme, mens vestlige styrker trækker sig ud efter 20 års krig. Hun vil give dem en stemme, fordi deres lidelse rækker langt ud over Afghanistans grænser og også dybt inde i hende selv.

Hun er øjenvidne til et historisk øjeblik den 15. august, hvor hun ser bevæbnede talibankrigere køre ind i Kabul, mens hun gemt under en burka flygter gennem byen. Præsidenten er flygtet, lufthavnen er lukket og hjemme i Danmark fejrer hendes søn 7-års fødselsdag uden at vide, hvad hans mor laver i Kabul.

Nu følger ti dramatiske dage, hvor hun oplever en desperation og et land i opløsning, der sætter dybe spor i hende i lang tid efter. Og hvor hun bliver udfordret som menneske og reporter.

Til te hos taliban

Til te hos Taleban er en erindringsbog om livet som bosiddende korrespondent i verdens farligste lande, Afghanistan og Pakistan.

I bogen skildrer Simi Jan nogle af de ting hun oplevede, imens hun boede i Pakistan og Afghanistan. Hun fortæller bl.a. om hvordan hun mødte sexede fotomodeller, og hævnsøgende talebankrigere, om hvordan hun var hjemme hos en mor, der var parat til at tabe sin søn til den hellige krig, hvordan hun var til overdimensionelle fester med overklassen i Pakistan, samt hvordan hun drak te med “The Godfather” af Taleban, som trænede de hellige krigere i bjergene i 1980’erne.

Bogen er en meget personlig fortælling om, hvordan kampen mod terrorismen forandrede og påvirkede de to farlige lande, i de år Simi Jan boede der, samt om at møde uendelig gæstfrihed og venlighed fra mennesker, som lever midt i den barske verden.

kontakt simi jan

Her kan du booke Simi Jan, som er korrespondent for TV2 Nyhederne i Mellemøsten og som i en årrække har boet i Pakistan og Afghanistan. De fleste danskere vil nok kende hende fra tv-skærmen.


Hvis du har spørgsmål til Simi Jan eller ønsker at booke hendes foredrag, så er du velkommen til at udfylde kontaktformularen. Du får svar hurtigst muligt.